tt72s
tt67s
DSC_0147
Passagerare
tt41s

Til Topps

Til Topps Allroad är grustouring i lugn takt på fina grusvägar med stora äventyrshojar. Til Topps Grusbus är som det låter, buskörning i medelhögt tempo på grus och traktorvägar. En stora stånka är att föredra.

Til Topps är ett beprövat och mycket flexibelt koncept som sträcker sig från lugn Allroads Grustouring på fina grusvägar och några fina asfaltvägar, och hela registret till Grusbus Hardcore som går både på och bredvid mindre vägar, traktorvägar och bäckövergångar. Rutten går alltid på en av två till fyra olika alternativa ”vägar” beroende på hojar, körskicklighet och uthållighet. Dock är det i inget fall någon enduroresa. Resorna anpassas till allt från 125 kubikare och upp till stora Äventyrsmaskiner. Hastigheten och svårigheterna anpassas självfallet efter deltagarna, och när vi själva skapar resor är vi mycket noga med att vara tydliga med svårighetsgrad, hastighetsval och lämpliga hojar och däck för att skapa grupper med ungefär samma förutsättningar. Om någon vill ta det extra lugnt en dag finns det även alternativ med stora fina grus- eller små fina asfaltvägar.

2012
Sexton
grusfanatiker från Skånska BMW-klubben gör en Lia Brugemensam kompisresa en vecka i augusti.   Vi har fått äran att lägga upp en krävande 260-milarutt kors och tvärs i Norge.  GPS-rutten innehåller allt från toppbestigningar, bäckpassager, älvbottnar och skoterleder till att söka efter några bortglömda fjällpassager som bara finns med på riktigt gamla kartor.  Sist fram varje dag är en skit, ända tills han bjudit alla andra på en pilsner. Simborgarmärke, gruserfarenhet, potent grushoj, förmågan att ta vara på sig själv och en väl utvecklad aversion mot att ligga sist är baskrav. (I ömmande fall kan Baddaren eller Grodan duga om du utrustar både dig själv och hojen med snorkel.) Om tiden tillåter kanske vi själva tar upp jakten på dem.)

Til Topps med SMC Travel
Fortfarande oklart om och när. Kalendern är knökfull, och det hänger mest på om jag skall hinna till både Kina och Mongoliet under 2012.
Besked kommer här eller i nyhetsbrev till dom som registrerat sig på hemsidan.

Skräddarsytt.
Om ni är ett eget gäng som är ute i god tid kan vi skapa precis vilket äventyr ni vill utom ren endurokörning. Vår mångåriga erfarenhet av tiotusentals mil på Norska grus och traktorvägar har gett oss ett oöverträffat kunskapskapital inom gruskörning i Dalarna, Värmland och Norge.Vi har kört resor åt Nordiska mc-generalagenter, Norska MC-Avisa, och flera turer med Norrmän i Norge. Vi har även militärtält för lite tuffare äventyr.